Tornar a l'índex
Tornar enrera

Agermanament amb la Colla de Sant Salvador de Guardiola

 
Fotografies | Premsa

El passat dia 1 d’agost de 2003, a les 9 del matí, els gegants de Sant Domingo sortien de Manacor cap al moll de Palma per anar a Barcelona.

Eren les 8 de la tarda quan els gegants arribaven al poble de Sant Salvador de Guardiola, que es troba dins del Parc Nacional de Montserrat. Als manacorins que conformen la Colla gegantera de Sant Domingo se les va oferir un sopar, en el transcurs del qual Antoni Oliver va rebre de la mà del Cap de Colla de Sant salvador una placa d’agraïment pel tracte que havien rebut el passat mes de maig, quan vingueren a la Trobada de Manacor.

Voltant les 7 de la tarda del dissabte dia 2, els nostres gegants foren plantats a la porta de l’Ajuntament, per començar a les 8’30 un cercaviles que concluiria amb l’acte protocol·lari d’Agermanament dels gegants.

Els gegants entraren al polisportiu de Sant Salvador encapçalats per les banderes Mallorquina i Manacorina, que eren portades per 5 al·lots de Manacor. Després de la presentació dels gegants es va procedir a signar l’acta de protocol per part d’Antoni Oliver i Joan Febrer, Óscar Marques i Sandra Morlans, Cap de Colles i Secretaris respectivament, i actuà de testimoni el Senyor Tomàs Roset, batle de San Salvador de Guardiola. Per finalitzar, es realitzà l’intercanvi de Senyeres i s’entregà als Gegant de Manacor una placa commemorativa. Acte seguit s’interpretà l’Himne de Mallorca.

En els distints parlaments, Antoni Oliver digué que “l’emoció que sentim ens ha omplert el cor, aquí al peus de la muntanya de la Moreneta i en honor a Manacor sentir l’Himne de la nostra terra mallorquina”. Oscar Marques agraí l’oferiment d’agermanament a la vegada que mostrava sentiment d’estimació cap al components de la colla manacorina. Tomàs Roset obrí les portes de la ciutat als manacorins diguent que “la gent de Manacor ja no sereu per nosaltres forasters, ja formeu part de la nostra vida i del nostre Poble”.  Antoni Oliver, en nom del batle de Manacor li entregà una placa d’agraïment. Els gegants oferien el seu ball als assistents. Els portadors dels nostres gegants, Antoni Gomila i Diego Fabricatori, es convertiren en els primers geganters de la nostra colla en ballar fora de l’Illa. Finalment, les dues colles s’intercanviaren els gegants per fer una ballada conjunta i abandonar les pistes del polisportiu.
 

Els gegants de Sant Salvador

La nostra colla, els Gegants de l'Associació

L'acte d'agermanament


Les dues colles juntes

Notes de premsa:
 

Retall del Regió7A.VV. d'es Convent, es Centre, es Tren i s'Antigor - Manacor - Illes Balears. Agost de 2003.