Bon dia
A.V.V. D’ES CONVENT, ES CENTRE,
ES TREN I S’ANTIGOR
SETEMBRE DE 2001
BUTLLETÍ NÚMERO 11
 
ELS FRARES SE N'HAN ANAT
 
Aquest estiu hem pogut veure con quatre-cents anys de la nostra història s’han tancat: al final els frares se n’han anat. Al butlletí número 10 vos informàvem que a la visita realitzada al Reial Convent de Predicadors de València, el P. Provincial ens havia dit que això no ocorreria. És evident que ens va enganyar; un convent no es tanca d’un dia per l’altre.
 
El catorze de juny, al Centre Cultural Font i Roig, el Pare Provincial, juntament amb el Bisbe de Mallorca, donava oficialment el tancament del Convent de Manacor. La nostra Associació hi estava convidada, però no hi va assistir com a mesura de protesta per l’engany que ens havien donat amb anterioritat.

El motiu que s’ha donat ens sembla poc convincent: si realment hi ha una falta de vocacions, i això obliga a tancar convents, ens demanam per què es tanca Manacor i s’obri un convent a Palma?. Respectam la seva decisió, però no la compartim, si be sempre intentaren tenir les portes obertes a l’Orde de la família Dominicana, ja que encara en queden molts a la nostra barriada i a la nostra ciutat.

Des d’aquesta pàgina volem donar la benvinguda al primer Custo de la nostra era, Mossèn Rafel Umbert, rector de la Parròquia dels Dolors i nou responsable de l’església conventual. Mn. Umbert ha manifestat a l’Associació la seva disposició amb el convent, disposició que ja ha començat, i amb agraïment a nosaltres ens toca respondre a aquest donant-li el nostre afecte i recolzament en la seva tasca. Don Rafel, gràcies per endavant i aquí ens té pel que hagi de menester.
 

NOTÍCIES BREUS

* El passat dia 1 de setembre els nostres gegants sortiren de Manacor per anar a Calvià, a la 1a Trobada de Gegants, celebrada dins el marc de les Festes del Rei en Jaume. Feia molt de temps que els gegants no sortien de Manacor per visitar altres pobles.

* Aquests dies visitaven el Claustre les diferents empreses que opten al concurs de restauració, ultimant els darrers retocs als pressuposts que presentaran. Esperam que aquesta vegada la restauració es dugui a terme.
 
 
CARTA DE L'ASSOCIACIÓ AL PARE PROVINCIAL DELS DOMINICS

Transcripció de la carta enviada per l’Associació de Veïnats al Pare Provincial amb data 24 de setembre de 2001:
 
P. Prior Provincial de la 
Provincia de Aragón
Valencia
Reverendo Padre: 

El pasado 31 de marzo era recibida por Usted nuestra Asociación en el Real Convento de Predicadores de Valencia. El motivo de la reunión era la alarma que había en Manacor sobre la posibilidad de que los dominicos abandonaran nuestra Ciudad. 

Después de la marcha de los frailes de Manacor, hecho que Usted nos dijo que era poco probable que sucedería, me veo en la necesidad de manifestarle nuestra indignación, ya que nos sentimos engañados por la máxima Autoridad Dominicana. Una vez finalizado el viaje trasmití a los vecinos este engaño, y de igual forma y más detallado al Señor Alcalde, que, tal y como le indicamos, era su deseo encabezar la delegación y que por causas de agenda le resultó imposible, y en su nombre le entregué un libro de nuestra Ciudad.  

El pasado mes de Junio, Usted cerró una parte de nuestra historia, al ordenar la marcha de la Comunidad de Dominicos, después de permanecer durante cuatrocientos años con nosotros.  

Cuando ordenó el cierre del Convento, defraudó a una gran mayoría de ciudadanos de Manacor que, a lo largo de su existencia, ha mantenido y mantienen el espíritu de Domingo de Guzmán. No queríamos ni queremos entrar en las decisiones de la Orden, simplemente buscábamos una sinceridad que no hemos encontrado, una verdad que no hemos obtenido, y un cierre que no queríamos es lo que tenemos. 

El próximo día 7 de Octubre, como bien sabe, es la festividad de Nuestra Señora del Rosario. Por tanto, y a pesar del abandono de los frailes y el cierre del Convento, intentaremos mantener espíritu dominicano, y celebraremos dicha festividad como viene siendo habitual desde tiempo inmemorial. Padre, a pesar de que Usted nos ocultó la verdad y nos sentimos engañados, nosotros le invitamos a que celebre con nosotros en Manacor la festividad de la Virgen del Rosario. 

A la espera que acepte nuestra invitación y que nos veremos el día 6 de Octubre, reciba un cordial saludo. 
 

Antoni Oliver 
President

 
 
REUNIÓ DE VEÏNATS AMB LA POLICIA PER LES MOLÈSTIES DE LA DROGA

El passat dimecres, dia 26, va tenir lloc una reunió entre la Policia Local i Nacional i els veïnats dels carrers Toni Pascual, Retiro, San Ramón, Joan Lliteres, i demés veïnats d’altres carrers. El motiu era transmetre directament el malestar per tota la problemàtica de la droga que es dóna en aquests carrers enumerats. A la reunió hi estava present la delegada d’Interior de l’Ajuntament de Manacor, i els inspectors en cap de les respectives policies Nacional i Local.

Al transcurs de la reunió, que es va realitzar de forma cívica, es va intentar donar una visió de la problemàtica des del punt de vista dels veïnats a les autoritats policials, pretenent així contribuir i ajudar a la policia en tots aquells temes que ells desconeixien.

Cal ressaltar que malgrat tenguem aquestes molèsties, la informació al respecte que té la policia és pràcticament total. L’únic obstacle en que es troba la policia a l’hora d’actuar és la legislació espanyola actual en aquesta matèria.

La policia es va comprometre a seguir lluitant pels drets dels ciutadans, després d’haver-nos donat una visió de la seva línia d’actuació.
 

PROGRAMA DE LES FESTES DE LA MARE DE DÉU DEL ROSER - 6 i 7 d'Octubre de 2001
 
DISSABTE, 6 D'OCTUBRE 

        A les 20:00 Missa de la Mare de Déu del Roser   
            Església del Convent   
        A les 20:45  Processo de la Mare de Déu   
    

DIUMENGE, 7 D'OCTUBRE 

        A les 10:00 VII Cursa Popular "Pujada a s’Ermita" 
            Programa apart
        A les 21:00 Concert de Da Camera 3
            Església del Convent

 

CERCAM NOMS PELS NOSTRES GEGANTS

Les investigacions fetes sobre l’origen dels nostres gegants no han pogut determinar si els gegants tenien nom, i en tenien, quin era.

Des del passat mes de Maig, en que es va realitzar la primera trobada de gegants a Manacor, ens han convidat a anar a distintes trobades que es fan arreu de Mallorca. En aquestes trobades tots els gegants participants tenen un nom, excepte els nostres.

Per això vos demanam que col·laboreu indicant-nos quin nom posaríeu al gegant i a la geganta. Feis arribar les vostres suggerències a qualsevol membre de l’Associació, i entre tots triarem els noms que més ens agradin.


A.VV. d'es Convent, es Centre, es Tren i s'Antigor - Manacor - Illes Balears