Tornar a l'índex

Galeria de distingits de l'Associació

 
 En aquesta pàgina presentam els personatges que han estat distingits amb la insignia de l'Associació de Veïnats.
 
Gabriel Bauzá, O.P.   |   Miquel Riera Alcover   |   Elena Gómez Servera |   Maria Nadal Gual
 

Gabriel Bauzá, O.P.

El Pare Gabriel va esser el primer distingit per l'Associació, i va rebre la insignia d'Or. Va esser a l'any 2000.

Gabriel Bauzà Sansó nasqué a Villafranca de Bonany el 25 de juny de 1935. Cursà els primers estudis al seu poble natal, i ben prest ingressà de la ma de fra Tomàs Sastre, a l'escola apostòlica de l'ordre de predicadors de Manacor.

Al 1952, el 12 d'octubre professà con a frare predicador, rebent la consagració de prevere l1 de març de 1959, havent cursat estudis de Filosofia i Teologia, obtenint el llicenciament.

Fou elegit Prior del Convent de Manacor al 1981, essent re-elegit al 1984. Durant el seu priorat varen ésser restaurades les tradicionals festes de carrer en honor de Sant Domingo, ja que aquestes sempre s'han vengut celebrant de forma religiosa des de la fundació del Convent l'any 1576.

Home social i obert, va impulsar el naixement de la nostra Associació de Veïnats, de manera que el podem considerar com el seu fundador.
 

Acta de certificació

    Joan Febrer Colomina, secretari de la A. VV. d'es Convent, es Centre, es Tren i s'Antigor 

CERTIFICA: 

    Que la Junta Directiva de l'Associació, en reunió celebrada el 16 de març de 2000 va acordar: 
 

    1º Instituir la insignia d'Or de l'entitat, per tal de concedir-la a totes aquelles personas que s'han destacat i/o han lluitat en favor de la nostra Associació. 

    2º Concedir la insignia d'Or a Fra Gabriel Bauça i Sansó, o.p. per la seva tasca d'impulsor en la fundació de la nostra Associació. 
 

Manacor, 17 de maig de 2000
 
Sgt. Joan Febrer Colomina
Secretari
Vis i plau 

Sgt. Antoni Oliver Perelló 
President

 
 
 
 

Miquel Riera Alcover

Miquel Riera i Alcover, membre fundador de la nostra Associació, va formar part de la Junta Directiva, de la primera acabada de constituir-se formalment i protocol·làriament, juntament amb tots aquells que anys enrera varen formar la Comissió de Festes de Sant Domingo, quan ressorgiren novament fa 20 anys.  En Miquel va ser tresorer, i secretari, durant la presidència de en Llorenç Morey, l'any 1995, i una vegada acabada la legislatura va deixar la Junta Directiva, però sempre va tenir relació amb la Associació. L'any 1996, i coincidint amb el primer centenari de l'aplec de les rondalles d'en Jordi des Reco, va dissenyar la portada del programa de festes, així com el cartell anunciador i molts d'altres cartells de l'exposicions de flors i cossiols. L'any 1.999 va ser el nostre pregoner de festes. És, juntament amb el Pare Antoni Miro O.P., el dissenyador de l'escut de la nostra Associació.

Al  llibre d'actes de la nostra Associació de dia 26 de gener de 1.993, quan en Miquel era secretari, es pot llegir un poema que va escriure tot per que pogués ser  l'Himne de l'Associació. Vegeu-ne un fragment:
 

Som hereus d'una roqueta
Tenim sang de valent foners
Som Mallorquins com n'Alcover
Som herus d'una cultura
D'un paitsaje i un parlar
El bon seny i la natura
Lluitarem per conservar

Acta de certificació

    Joan Febrer Colomina, secretari de la A. VV. d'es Convent, es Centre, es Tren i s'Antigor 

CERTIFICA: 

    Que la Junta Directiva de l'Associació, en reunió celebrada el 14 de maig de 2001 va acordar: 
 

    1er.- Concedir la insignia de Plata a títol pòstum a Miquel Riera Alcover, per la seva tasca en la nostra Associació. 
 

Manacor, 16 de maig de 2001
 
Sgt. Joan Febrer Colomina
Secretari
Vis i plau 

Sgt. Antoni Oliver Perelló 
President

Moment en que la germana d'en Miquel reb la insignia
 

Elena Gómez Servera

N'Elena Gómez, veïnada de la barriada, es va proclamar Campiona del Món de gimnàstica artística a l'any 2002, en els campionats de Debrecen, Hongria. Va guanyar la final amb 9'487 punts, per davant de l'holandesa Verona van der Leur (9'350 punts) i la nord-americana Samantha Sheehan (9'325 punts), i d'aquesta manera va donar a Espanya el primer títol mundial en gimnàstica artística femenina. Elena, que va començar al Club Olímpic Cor de Manacor, a més del Campionat Mundial, aquest any 2002 ha estat Campiona d'Espanya, guanyant en tots els aparells: paral·leles, barra, bot y terra.
 

Acta de certificació

    Joan Febrer Colomina, secretari de la A. VV. d'es Convent, es Centre, es Tren i s'Antigor 

CERTIFICA: 

    Que la Junta Directiva de l'Associació, en reunió celebrada el 16 de desembre de 2002 va acordar: 

   1er.- Concedir la insignia d'Or a Elena Gómez Servera per haver guanyat al Campionat del món de la seva especialitat 
 

Manacor, 14 de Maig de 2003
 
Sgt. Joan Febrer Colomina
Secretari
Vis i plau 

Sgt. Antoni Oliver Perelló 
President

Els pares de n'Elena reben la distinció en nom seu
 
 

Maria Nadal Gual

Maria Nadal Gual, va ser una persona molt vinculada al convent i a la nostra Associació. Dona conventera d'arrel, treballà pel Convent indistintament de qui fos el Prior del moment. Col·laborà amb l'Associació tant durant el temps de la presidència d'en Llorenç Morey com la de n'Antoni Oliver; a ella li era igual la persona que estava al front de les institucions, l'únic que pretenia era difondre el Convent i com a bona veïnada fer barri. És per això que la Junta Directiva de l'Associació ha estimat oportú fer-li un reconeixement; tal vegada el reconeixement arribi tard, però mai haguéssim pogut pensar que en aquestes festes na Maria ja no estàs amb nosaltres.

Acta de certificació

    Joan Febrer Colomina, secretari de la A. VV. d'es Convent, es Centre, es Tren i s'Antigor 

CERTIFICA:      Que la Junta Directiva de l'Associació, en reunió celebrada el 16 de maig de 2005 va acordar concedir la insignia de Plata de l'entitat a títol pòstum a Maria Nadal Gual, per la seva col·laboració incondicional, sense interrupció, amb les festes de Sant Domingo i de la Mare de Déu del Roser, des de la seva restauració, i per la seva constància, fidelitat i aportació a tots els actes que guarden relació amb l'Associació de Veïnats des de la seva fundació.
 

Manacor, 18 de Maig de 2005

Sgt. Joan Febrer Colomina
Secretari

Vis i plau

Sgt. Antoni Oliver Perelló
President

 
 

A.VV. d'es Convent, es Centre, es Tren i s'Antigor - Manacor - Illes Balears